Farklı Şarap Çeşitleri

            Şarap, kökeni oldukça eskiye dayanan alkollü içeceklerin başında gelmektedir. Çeşitli meyvelerin fermente edilmesi ile ortaya çıkan içeceğin üretiminde en fazla üzüm kullanılmaktadır. Ancak üretilen şarabın tadı kullanılan meyvenin dışında çok sayıda etmene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Şarap kalitesine etki eden faktörlerin başında alkol oranı ve meyvenin çeşidi gelmektedir. Alkollü bir içecekten çok daha fazlası olan şarabın kalp ve damar sağlığına iyi geldiği de bilinmektedir. Bu kadar ihtişama sahip bir içeceğin üretimi de oldukça zahmet içermektedir. Üretilen tüm şaraplar, devlet onayı aldıktan sonra piyasaya çıkarılmaktadır. Shiluh Süryani şaraplarımız sizin beğeninize sunulmuş ve uluslararası ödüllere layık görülmüştür.

 Şarapların Üretim Süreci

            Şarap üretimine meyvelerin yüksek basınç altında ezilmesi ile başlanır. Ezilen meyveler ile şıra olarak bilinen öz suyu çıkartılır. Bir iki günde mayalanmaya başlayacak şıranın mayalanması için ise bağ mayaları kullanılır. Şıra beyaz şarap olacak ise mayalanma işlemi tekrarlanır, kırmızı şarap olacak ise açık kaplara alınır.

Süryani Şarabı ve Şarap Çeşitleri

            Üretimi devlet kontrolü altında yapılan şaraplar için çok sayıda seçenek bulunmaktadır. Üzüm dışında; elma, armut ve portakaldan elde edilen şaraplar meyve şarabı olarak geçmektedir. Meyve şaraplarının üretiminde de de tıpkı üzüm ile yapılan fermantasyon adımları izlenmektedir. Meyve şaraplarının yanı sıra; sofra şarapları, köpüklü ve tatlı şaraplar, kokulu ve likör şaraplar da bu kategori içerisinde yer alan diğer çeşitler arasındadır. Süryani şarabı olarak kırmızı, beyaz ve rose Süryani şarapları bulunmaktadır.

            Sıralanan tüm şarap çeşitleri kendilerine has karakterize özellikleri taşımaktadırlar. Bunlar arasında, tam mayalanma yapmamış sofra şarapları sek, kısmi olarak mayalanmışlar ise dömisek adı ile tanınmaktadır. Köpüklü şarapların içerisinde karbondioksit gazı bulunurken, tatlı şarapların da şeker oranları artırılmıştır. Farklı alkol oranlarına sahip şarap çeşitlerine kimi zaman da ilave malzemeler eklenmektedir. Örneğin likör şarabında üzüm özleri kullanılırken, kokulu şarapların içerisine de doğrudan saf alkol katılmaktadır. Ancak Süryani şaraplarının en bilinen özelliği alkol, maya, renklendirici gibi katkı maddeleri içermemesidir. Bu yüzden Süryani şarapları, doğal şarap arayan şarap severlerin tercihi olmaktadır. Sipariş vermek için whatsapp sipariş hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Sipariş
Gönder