Süryani Şarabı Ve Özellikleri

 

Şaraplar üzümlerden yapılmaktadır ve üzümün kalitesine göre de şarabın kalitesi ortaya çıkıyor. Şarap, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bir içki olarak dikkat çekiyor. İlk olarak şarabın nerede yapıldığı konusunda kesin bir bilgi yoktur. Ancak genel bir inanışa göre şarabın ilk olarak Mezopotamya bölgesinde yapıldığı düşünülüyor. Mezopotamya tarihinin çok eskilere dayandığı göz önünde bulundurulursa, şarabın bu topraklarda ortaya çıktığı mantıklı bir sav olarak söz konusu olabiliyor.

 

Süryani Şarabı Nasıl Yapılır?

 

Süryani şarabı beyaz şarap ve kırmızı şarap olarak iki şekilde yapılıyor. Üretimde 5 bin yıllık bir kültür sergileniyor. Süryani şarabı yapılırken mazrone beyaz süryani şarabı için, cınve kome ise kırmızı süryani şarabı için kullanılan üzümlerden yapılıyor. Süryani şarabının yapılma aşamasındaki ilk emek, üzümün yetiştirilmesi ile başlamaktadır. Yetiştirilen iyi bir üzüm iyi bir süryani şarabının ortaya çıkmasını sağlıyor. Kaliteli bir şarap için iyi bir üzüm üretimi en çok dikkat edilen unsurların başında geliyor. Süryani şarabı yapılmadan önce olgunlaşma konusunda en iyi olan üzümler toplanıyor ve sınıflandırılıyor. Bu konu şarap yapımının da temelini oluşturuyor. Ev avlusu içinde yer alan büyük bir kazanın içerisinde tüm üzümler toplanıyor. Bu şekilde üzümler 1 hafta boyunca güneş altında kalıyor. 1 hafta güneş altında kalan üzümler daha sonra sıkma teknesi içerisine konularak posası ile suyu ayrıştırılıyor ve üzüm suyu bidonlara dolduruluyor.

 

Süryani Şarabının Faydaları

 

Süryani şarabı yapımı bakımından tamamen doğal olmasından dolayı insan sağlığına belirgin bir faydası söz konusudur. Özellikle kalp rahatsızlıkları konusunda bire bir fayda görüldüğü biliniyor. Kolesterol ve tansiyon gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinen bir gerçek. Süryani şarabı için cilt bakımı ve ölü cilt hücrelerinin yenilenmesi konusunda da etkili olduğu biliniyor.

Süryani şarabı siparişi vermek için whatsapp sipariş hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

 

WhatsApp Sipariş
Gönder